Veckans matsedel

måndag 13 december

  • Risgrynsgröt, limpa, köttpålägg, socker, kanel, frukt
  • veg: Risgrynsgröt, limpa, ost, socker, kanel, frukt

tisdag 14 december

  • Pannbiff, pepparsås, potatis, romanamix
  • veg: Morotsmedaljong, pepparsås, potatis, romanamix
  • alt: Leverbiff, lingon, pepparsås, potatis, romanamix

onsdag 15 december

  • Fisk- och laxbullar i dillsås, potatis, morot
  • veg: Quornbitar i dillsås, potatis, morot, bönor

torsdag 16 december

  • Jultallrik
  • veg: Jultallrik

fredag 17 december

  • Het korv Stroganoff, ris, ärter
  • veg: Het grönsaksgryta, ris, ärter

Veckans matsedel

måndag 6 december

  • Färsbiff, tomatsalsa, pasta, romanabönor
  • veg: Broccolimedaljong, tomatsalsa, pasta, romanabönor

tisdag 7 december

  • Matig rotfruktssoppa, limpa, färskost, frukt
  • veg: Matig rotfruktssoppa, limpa, färskost, frukt

onsdag 8 december

  • Bakad potatis, tonfiskfyllning, ananas, rödkål
  • veg: Bakad potatis, veg fyllning, ananas, rödkål

torsdag 9 december

  • Köttkorv, potatismos, senap, ärter, pepparkaka
  • veg: Sojakorv, potatismos, senap, ärter, bönor, pepparkaka
  • alt: Köttkorv, rotmos, senap, ärter, pepparkaka

fredag 10 december

  • Nötköttsgryta à la Alfred Nobel, potatis, gelé, grönsaksblandning
  • veg: Quorngryta, potatis, gelé, grönsaksblandning

Dragonkryddad kycklingsås, pasta och broccoli

Dagens mat var varken en besvikelse eller en positiv överraskning. Kycklingsåsen var inte speciellt smakrik men ändå god. Fick krydda lite för att få den rätta känslan. Pastan och broccoli var inte heller någon smaksensation.

Ett minus för idag var att redan vid halv tolv, då vi åt, stod salladsborden tomma. Bara bottenskrapet kvar. Detta händer, som tur är, mycket sällan men det är tråkigt när oturen väl är här.

På grund av tekniska problem kommer bilden upp imorn. Dagens mat får betyget 3 av 5.

Veckans matsedel

måndag 29 november

  • Dragonkryddad kycklingsås, pasta, broccoli
  • veg:  Dragonkryddad grönsakssås, pasta, broccoli

tisdag 30 november

  • Köttbullar, lingon, potatismos, grönsaksblandning
  • veg:  Falafel, lingon, potatismos, grönsaksblandning, bönor

onsdag 1 december

  • Senapsmarinerad fläskköttsgryta, potatis, morot
  • veg:  Veg kalops, potatis, morot

torsdag 2 december

  • Kökets lasagne, pizzasallad
  • veg:  Kökets veg lasagne, pizzasallad

fredag 3 december

  • Fiskburgare, bröd, potatismos, dressing, sallad
  • veg:  Greenburger, bröd, potatismos, dressing, sallad

Förlåt

Jag, fröken kantarell, tar på mig skulden för den uteblivna uppdateringen. Förlåt Sverige, förlåt mig. Från och med nu ska det ske minst en uppdatering per dag. Det lovar jag.


Potatisbullar och/eller blodpudding, lingon, morot

Delade meningar om dagens mat. Denna torsdagen hade en recensent låga förväntningar. Den hade aldrig gillat något utav alternativen. Smakade dock på maten för att kunna skriva en recension.

Att tro att blodpudding går hem hos elever i åldrarna 6-18 år är som att tro att Saab har en eftermarknad. Existerar inte.

Så till smakrecensionen. Potatisbullarna (bullarna, förresten? Varför?) var välstekta i kanterna. Det gjorde att det blev en krispigare och fräschare känsla än när man kom in till mitten på "bullen". Där var den mjuk och ganska intetsägande.

Blodpuddingen smakar som en vanlig blodpudding. Ingen avancerad smak. Mild. Vissa kombinerade med lingonsylt. Det ska enligt utsago varit gott.

Betyget på maten bli 2 av 5. Förnya, centralköket.


Stekt falukorv, senap, ketchup, stuvad spenat, potatis

Idag åt våra resencenter inte tillsammans på grund av deras olika prestationsförmågor. Så idag åt en av våra recensenter med en annan trevlig människa. Denna person ska ha cred för sina otroliga färdigheter på Achtung Die Kurve. Ska även passa på att be om ursäkt för bilden på dagens mat, men jag kände att jag var tvungen. Allt för konsten som fröken Kantarell brukar säga.

Dagens mat är en klassiker hos centralköket, har ätit den här rätten minst en gång per termin sen jag började förskolan. En klassiker som går hem hos människor i alla åldrar. Den oskivade falukorven kan skrämma en till en början men låt er inte luras! Falukorven smakade bra, men eftersom jag anlände till matsalen i senaste laget var den en aning kall.

Jag har alltid varit ett fan av spenat, äter gärna spenatsoppa som födelsedagsmiddag, men dagens spenatstuvning imponerade inte på mig. Vet inte riktigt vad som gjorde att den inte föll mig i smaken, så kan det vara ibland.

Som jag nämt i tidigare inlägg är jag fascinerad av ketchup- och senapsflaskorna. Idag gjorde bambatanterna inte mig besviken, dom var framme igen och jag fick än en gång känna mig som om jag befann mig i en korvmoj. Ärterna var också mycket goda, perfekt konsistens.

Dagens maträtt får betyget 3 av 5.



Sprödbakad kummel, tzatsiki, potatis, ärter

Tisdagen bjöd som rubriken antyder på sprödbakad kummel, tzatsiki, potatis och ärter. Den första tanken som kom upp i våra huvuden var att det är fisk, igen. Hur ofta får vi det nu för tiden? För ofta.

Dagens största diskussion blev annars stavningnen på ärtor/ärter. Vi väljer att stava det som centralköket gör. Med e.

Tzatsikin var godare än många utav de otaligt antal många olika sås-sorterna vi smakat från den kommunala kokboken.

Totalt sett får maten betyget 3 av 5.



Broccoli- och ostsås, pasta, rödkål

Innan jag börjar med att recensera dagens mat tycker jag att det är hög tid för en liten presentation av intiativtagarna bakom denna fantastiska matblogg. Vi är Fröken Kantarell och Herr Rucola. Man skulle kunna säga att fröken Kantarell är hjärnan bakom bloggen och herr Rucola är mer som hjärtat.

Idag serverades det broccoli- och ostsås med pasta, till fröken Kantarells förtjusning och till herr Rucolas förtret. Broccoli- och ostsåsen smakade mycket bra, en aning seg broccoli men annars var den förtjusande. Pastan såg en aning mjölig ut när den låg i de stora pannorna men de smakade mycket bra. Ett plus också till de mycket underhållande flaskorna till ketchupen, en bild på dessa kommer förhoppningsvis upp någon gång under nästa vecka.

Som vanligt var salladen utsökt och bjöd bland annat på morötter och annanas.

Idag var vi oense om betyget, precis som alla andra dagar. Herr Rucola gav en tvåa och fröken Kantarell gav en fyra. Vi kompromissade och gav dagens maträtt betyget 3 av 5.



Veckans matsedel

måndag 15 november
  • Broccoli- och ostsås, pasta, rödkål
  • veg: Broccoli- och ostsås, pasta, rödkål

tisdag 16 november
  • Sprödbakad kummel, tzatsiki, potatis, ärter
  • veg: Selleribiffar, tzatsiki, potatis, ärter

onsdag 17 november
  • Stekt falukorv, senap, ketchup, stuvad spenat, potatis
  • veg: Potatis- och svampgratäng, bönor
  • alt: Stekt strömming, lingon, stuvad spenat, potatis
torsdag 18 november
  • Potatisbullar, lingon, morot
  • veg: Potatisbullar, lingon, morot
  • alt: Blodpudding, lingon, morot
fredag 19 november
  • Vardagssoppa, limpa, färskost
  • veg: Currysoppa, limpa, färskost


Kokt dillkött, potatis och kokta morötter

Denna fredagsförmiddag begav vi oss i riktning till matsalen när uret visade 11.30. Vi steg in i matsalen och när vi först såg maten i grytorna tänkte vi samma sak. Vad hände egentligen på centralköket när maten tillagades?

Färgen på grytan med det möra (men med alldeles för mycket vitt fläsk på) dillköttet hade kokats med skivade morotsbitar, ca 3 mm höga och en cm i diameter. Det ska dock sägas att det var en lagom mängd dill i grytan, den tog varken överhanden eller var helt onödig.

Idag fanns det två sorters potatis. Den klassiska och en med ett mer rödlätt skal. Vi tror att det var utav sorten Asterix. Efter att vi lagt upp maten på tallriken tog den ena utav oss de kokta morötterna som var tärnade och låg för sig. Vi tycker att det är lite för mycket med morötter i grytan, som tillbehör OCH på salladsbordet.

När vi väl satte oss ned för att avsmaka maten rådde det delade meningar runt bordet hur god maten var. Jag lät mig inte luras av hur maten såg ut, utan bedömer maten utifrån smak (även om utseende spelar in i betyget). Den andra redaktören gav upp och gick och hämtade flingor.

Vi fick även rapport om att dagens vegetariska rätt, där dillköttet var utbytt mot en quorngryta smakade mycket förträffligt. Våran korrespondent från den vegetariska världen gav betyget 3 av 5 till dagens vegetariska rätt.

Så till betyget på dagens mat. Utseendet på maten var bedrövligt, men smaken överraskande god. Kombinerat med ytterligare en fräsch sallad ökar betyget.

Dagens mat får betyget 2 av 5.


2010-11-12

Fredag 12 November
  • Kokt dillkött, potatis, kokta morötter
  • veg: Quorngryta, potatis, kokta morötter

Stekt kyckling, klyftpotatis, tomatsås och brysselkål

Idag serverades det stekt kyckling, klyftpotatis, tomatsås och brysselkål. Köerna ringlade sig långa och det doftade mycket gott! Salladsbordet var fullt av olika smakupplevelser, som vanligt.

Vi tog en tugga av maten och insåg genast att det behövdes lite salt och peppar för att tillfredställa oss. Därav svartpepparkaret placerat i vänstra hörnet på bilden.
Kyckligen smakade mycket bra trots det inte var mycket kött på varje bit. När det gäller potatisen råder det delade åsikter. En av oss fick knapriga och varma klyftpotatisar medan den andra fick ljummna och ganska mjuka potatisar. Tråkigt, tycker vi, men så blir det lätt när så stora mängder mat ska serveras till så många elever.

 

Ett extra plus till salladen som var mycket fräsch och aptitlig! Något som vi inte kunde undgå att höra var hur nöjda våra vänner var över vattnets temperatur. Under våra år här på Magnus Åbergsgymnasiet har det varit lite si och så med kylan på vattnet. Men nu, bambatanter, nu har ni lyckats!

Dagens mat får betyget 4 av 5.


We'll taste you later!

 

 

3


Veckans matsedel

Torsdag 11 november
  • Stekt kyckling, klyftpotatis, tomatsås, brysselkål
  • veg: Veg schnitzel, klyftpotatis, tomatsås, brysselkål
Fredag 12 november
  • Kokt dillkött, potatis, kokta morötter
  • veg: Quorngryta, potatis, kokta morötter

Välkommen till Mågmat!

På denna bloggen kommer ni enkelt och snabbt få reda på vilken skolmat som kommer att serveras samt utförliga recensioner.

Vi kommer även bjuda på aptitretande bilder.

We'll taste you later!

RSS 2.0