Kokt dillkött, potatis och kokta morötter
Denna fredagsförmiddag begav vi oss i riktning till matsalen när uret visade 11.30. Vi steg in i matsalen och när vi först såg maten i grytorna tänkte vi samma sak. Vad hände egentligen på centralköket när maten tillagades?
Färgen på grytan med det möra (men med alldeles för mycket vitt fläsk på) dillköttet hade kokats med skivade morotsbitar, ca 3 mm höga och en cm i diameter. Det ska dock sägas att det var en lagom mängd dill i grytan, den tog varken överhanden eller var helt onödig.
Idag fanns det två sorters potatis. Den klassiska och en med ett mer rödlätt skal. Vi tror att det var utav sorten Asterix. Efter att vi lagt upp maten på tallriken tog den ena utav oss de kokta morötterna som var tärnade och låg för sig. Vi tycker att det är lite för mycket med morötter i grytan, som tillbehör OCH på salladsbordet.
När vi väl satte oss ned för att avsmaka maten rådde det delade meningar runt bordet hur god maten var. Jag lät mig inte luras av hur maten såg ut, utan bedömer maten utifrån smak (även om utseende spelar in i betyget). Den andra redaktören gav upp och gick och hämtade flingor.
Vi fick även rapport om att dagens vegetariska rätt, där dillköttet var utbytt mot en quorngryta smakade mycket förträffligt. Våran korrespondent från den vegetariska världen gav betyget 3 av 5 till dagens vegetariska rätt.
Så till betyget på dagens mat. Utseendet på maten var bedrövligt, men smaken överraskande god. Kombinerat med ytterligare en fräsch sallad ökar betyget.
Dagens mat får betyget 2 av 5.
Färgen på grytan med det möra (men med alldeles för mycket vitt fläsk på) dillköttet hade kokats med skivade morotsbitar, ca 3 mm höga och en cm i diameter. Det ska dock sägas att det var en lagom mängd dill i grytan, den tog varken överhanden eller var helt onödig.
Idag fanns det två sorters potatis. Den klassiska och en med ett mer rödlätt skal. Vi tror att det var utav sorten Asterix. Efter att vi lagt upp maten på tallriken tog den ena utav oss de kokta morötterna som var tärnade och låg för sig. Vi tycker att det är lite för mycket med morötter i grytan, som tillbehör OCH på salladsbordet.
När vi väl satte oss ned för att avsmaka maten rådde det delade meningar runt bordet hur god maten var. Jag lät mig inte luras av hur maten såg ut, utan bedömer maten utifrån smak (även om utseende spelar in i betyget). Den andra redaktören gav upp och gick och hämtade flingor.
Vi fick även rapport om att dagens vegetariska rätt, där dillköttet var utbytt mot en quorngryta smakade mycket förträffligt. Våran korrespondent från den vegetariska världen gav betyget 3 av 5 till dagens vegetariska rätt.
Så till betyget på dagens mat. Utseendet på maten var bedrövligt, men smaken överraskande god. Kombinerat med ytterligare en fräsch sallad ökar betyget.
Dagens mat får betyget 2 av 5.
Kommentarer
Trackback